ZAC Paul Meurice

  • 1 ZAC Paul Meurice
  • 2 ZAC Paul Meurice
  • 3 ZAC Paul Meurice
  • 4 ZAC Paul Meurice
  • 5 ZAC Paul Meurice
  • 6 ZAC Paul Meurice
  • 7 ZAC Paul Meurice
  • 8 ZAC Paul Meurice
  • 9 ZAC Paul Meurice
  • 10 ZAC Paul Meurice
<
1/10
>
Location : ZAC Paul Meurice, Paris
Dates : 2014 - Concours
Client : Nexity, Crédit Agricole Immobilier
Design team : Martin Duplantier Architects, Anouke Debarre Landscape Architect
Mission : Design Conception
Built area : 22 745 sqm
Cost : 42,5 M€

A new kind of offices.

At the very center of the Grand Paris but along the Boulevard Périphérique, Paris’ ring road, the project follows a double matrix.

On the vertical level, the Parisian traditional first floor is clearly emphasized: open to the city, and anticipating the progressively peaceful ring road.

Horizontally, it is divided in a series of tridimensional blocks of different heights and widths, allowing various roof terraces.

From the exterior, its ever-changing facade gives an elegant touch to this 170 meter-long building, while blocks reflect light and weather in various angles.

Inside, the flexibility of its spaces makes it relevant to any kind of uses: its structure is set according to a rational grid where structural facades free inner spaces.